Hot stone massage

Hotstone-massage

Speciale Massageehandeling

Verjong je geest en ziel

DE BESTE KEUZE OM TE ONTSPANNEN

Hotstone-massage is vrij bekend. Deze therapie staat ook bekend onder de namen thermotherapie en geothermische massage. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van vulkanische stenen, massage en aromatische oliën. De naam doet er niet toe. Het effect daarentegen wel. Deze vorm van massage duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur. Gedurende die tijd voel je je totaal ontspannen.

Hotstone massage

Het Verhaal Achter De Stenen

De hotstone-massage werd populair naarmate steeds meer wellness zaken en sauna’s hun deuren openden. Zo werden meer en meer behandelingen geïntroduceerd die heilzaam zijn voor zowel lichaam als geest. Deze vorm van massage is gebaseerd op moderne technieken. De geneeskrachtige bestanddelen zijn echter al eeuwenoud. Meer nog: duizenden jaren geleden was de heilzame werking al bekend in oude beschavingen in China, India, Egypte en Afrika. Hetzelfde geldt voor enkele van de oudste volkeren in Europa en het Amerikaanse continent.

 

Stenen hebben altijd al een rol gespeeld in het leven van de mens. Ze werden gebruikt als bouwstenen om de eerste huizen te bouwen en als een manier om vuur te maken. Zo ontstonden ook de eerste beeldhouwwerken. We mogen natuurlijk ook de monumentale ceremoniële bouwwerken niet vergeten zoals Stonehenge en Carnac. Ook toen al speelden stenen een belangrijke rol bij holistische behandelingen. Onze voorouders maakten ook al gebruik van stenen die ze op het lichaam van een zieke legden om deze te laten genezen. Soms dienden stenen louter als bescherming of om het algemeen gevoel van welzijn te vergroten. Monniken gebruikten stenen dan weer om hun hongergevoel te onderdrukken tijdens de vastenperiode.

De Geneeskracht Van Stenen

Vanuit deze oude therapeutische toepassingen werd de hotstone-massage ontwikkeld. De technieken zijn voortdurend verbeterd. Hierdoor werd hotstone steeds populairder en meer gebruikt. De moderne manier van hotstone-massage gebeurt door het plaatsen van en wrijven met vulkanische gesteenten op het lichaam. Hierdoor trekken de werkzame bestanddelen van de stenen in het lichaam.

De stenen bevatten heilzame minerale zouten. Deze hebben een energetische werking die miljoenen jaren geleden al bestond. M.a.w. de werking van deze stenen is mogelijk ouder dan de mensheid zelf. Ook het vermogen om warmte vast te houden was toen al aanwezig in deze gesteenten. De vulkanische stenen zijn glad en zacht. Het zijn trouwens basaltstenen. Basalt ontstaat na het natuurlijke koelproces na het vrijkomen van vulkanische lava bij een vulkaanuitbarsting. Omdat de stenen op natuurlijke manier zijn gevormd, bestaan ze in diverse vormen en grootten. Al naargelang het lichaamsdeel wordt dan de juiste steen gekozen. Het raakvlak is daarbij van groot belang.

Een Buitengewone Sensatie

Een hotstone behandeling begint met een lichte massage. Hierbij worden etherische oliën gebruikt. Deze ontspannen niet alleen de spieren, maar bereiden het menselijk lichaam voor op de plaatsing van de stenen. Tijdens deze eerste massage zijn de stenen aan het opwarmen. Nadat de stenen de juiste temperatuur bereikt hebben, plaatst de therapeut ze langs de wervelkolom. Andere plaatsen zijn het gezicht, de ledematen, handen en voeten. Zo kan ieder lichaamsdeel behandeld worden volgens de noden van de patiënt.

 

Dankzij de vulkanische eigenschappen van de stenen en de warmte die ze afgeven, kunnen de heilzame stoffen in onze spieren en huid binnendringen. Zo ontspannen we en wordt onze bloedsomloop gestimuleerd. Dit helpt om de klachten en aandoeningen van de patiënt te verlichten. De massagetherapeut is in staat om bij het werken met de stenen de focus te leggen op die punten op het lichaam die het meest gunstig zijn om spanning los te laten. Hierbij worden dezelfde technieken gebruikt die ook in de Shiatsu en bij Zweedse massage gangbaar zijn. Op deze manier wordt de werking van de stenen verder versterkt.

 

Deze vorm van massage zorgt ervoor dat de therapeut niet met de handen moet werken of druk uitoefenen. De grootste kracht bestaat erin dat de opgewarmde stenen aan de basis liggen van een staat van pure ontspanning. Dit noemen we de alfa-staat die ook wat weg heeft van sedatie of lichte slaap.

 

Tot slot zorgt de vernieuwde versie van de hotstone-massage ervoor dat onze energie in evenwicht is en dat dit resultaat op natuurlijke wijze verkregen werd. Wanneer onze energie in evenwicht is, werkt ook onze immuniteit beter. Mensen die al konden genieten van deze massagevorm verklaren dat ze zich algemeen beter voelen, stressvrij zijn, zich beter kunnen focussen en zowel spirituele als emotionele rust ervaren. Hun lichaam en ziel zijn in balans!

Waarom Hotstone Massage?

Hotstone-massage staat bekend om diverse heilzame effecten. We kunnen aan de hectiek van het dagelijks leven ontsnappen. We hebben steeds stress en te weinig tijd. Warmtetherapie wordt daarnaast ook aangeraden bij spierpijn en menstruatie, constipatie, een slecht functionerende bloedsomloop, problemen met de ademhaling en de luchtwegen, moeheid, angsten en depressieve klachten. Tot slot helpt deze massage ook in geval van gewichtsproblemen, vetophopingen en sinaasappelhuid.

 

Unieke Ervaring

Enkel Op Afspraak

Waarom Villa Mali?

img
Locatie
Ganzenstraat, 3530 Houthalen-Helchteren
img
Stuur Een Mail
info@villa-mali.be
img
Reserveer Je afspraak
Tel: +32 483 154 267

Neem Contact Op

  Nothing Found.

  Apologies, but no results were found for the requested archive.

  Aromatherapie

  Aromatherapie

  Duurtijd : 1 uur 15 min

  €75

  Ontdek Meer
  Herbal hot compress massage

  Herbal hot compress massage

  Duurtijd : 1 uur 15 min

  €85.00

  Ontdek Meer
  Reiki + ontspanningsmassage

  Reiki + ontspanningsmassage

  Duurtijd : 1 uur 15 min

  €65.00

  Ontdek Meer
  Lichaamsmassage

  Lichaamsmassage

  Duurtijd : 1 uur

  €65.00

  Ontdek Meer
  Villa-Mali

  Neem Contact Op

  Jouw Locatie Voor Totale Ontspanning
  nl_BEDutch