Reiki

Speciale behandeling

Verjong je geest en ziel

UNIVERSELE VITALE ENERGIE

Reiki is een therapeutische behandeling waarbij de patiënt energetisch opgeladen wordt en genezen kan worden door middel van een vorm van handoplegging. Reiki maakt als behandeling deel uit van de zogenaamde bio-energetische therapieën. Het doorgeven van energie is de belangrijkste helende handeling.

Reiki Ontspanningsmassage

Een Reiki behandeling reserveren?

Heb Je Een Vraag? Een Afspraak Reserveren? Via Whatsapp, SMS, Instagram of E-mail staat Mali je graag te woord.

Japanse herkomst van Reiki

Reiki is in 1922 ontwikkeld door Mikao Usui, een Japanse monnik die niet alleen het boeddhisme bestudeerde, maar ook de christelijke godsdienst, geschiedenis, psychologie en de leer van de Tao. Usui ging uit van een vorm van universele vitale energie. Deze nam de vorm aan van ons lichaam. De naam van de energie is ki en bevindt zich niet alleen in alle mensen, maar ook in alle levensvormen. Reiki kan als techniek gebruikt worden om deze energie te aan te wenden om het lichaam te genezen of om de energiebalans in evenwicht te brengen.

Werkwijze

Reiki wordt beoefend door je handen op een mens of dier te leggen. Zo kan de vitale energie van mens of dier terug op peil gebracht worden of in evenwicht gehouden. Om Reiki te kunnen geven aan een ander is het nodig dat de Reikibehandeling uitgevoerd wordt door een iemand die een cursus gevolgd heeft. De beste resultaten worden behaald wanneer de heler die Reiki toepast ook zelf een cursus heeft gevolgd om de techniek te kunnen aanleren aan anderen. Dit noemen we de Master training. Tijdens de Reikibehandeling moet de therapeut zelf ook emotioneel in evenwicht zijn. Een evenwichtige geest en een gezonde energetische toestand zijn vitaal om het ki van een andere persoon te kunnen beïnvloeden op een positieve manier.

Toestemming

Wie door middel van Reiki behandeld wordt, moet hier voor zijn of haar toestemming geven. Je moet er open voor staan en in de manier van helen geloven. Reiki is een spirituele geneeswijze. Zowel de heler als de ontvanger van de energie moeten met elkaar in verbinding kunnen staan. Alleen zo kan de energie optimaal haar weg vinden in het lichaam en de door Reiki beoogde genezende kracht hebben

Een Reiki behandeling ervaren?

Heb Je Een Vraag? Een Afspraak Reserveren? Via Whatsapp, SMS, Instagram of E-mail staat Mali je graag te woord.

Voor Iedereen

Reiki  is er voor iedereen. Deze behandeling is niet gestoeld op een religie of levensovertuiging. Behandelingen worden gegeven door Reiki-masters of beoefenaars die de tweede graad hebben behaald. Belangrijk is dat de patiënten er hun toestemming hebben voor gegeven. Maar ook dieren kunnen met Reiki behandeld worden. Onthou altijd dat Reiki meestal als ondersteuning van een andere behandeling of geneeswijze wordt gebruikt. Het is altijd belangrijk om met medische problemen een conventioneel geschoolde arts te raadplegen. Volg altijd de raad op van je arts en maak gebruik van Reikibehandelingen als ondersteuning om beter of sneller te kunnen genezen. Hierbij is het geloof dat je door middel van deze therapie kunt genezen cruciaal. Blijf optimistisch en geloof in je eigen genezing. Zo kun je periodes van gezondheidsproblemen en ziekte beter te lijf gaan.

Waarom Kiezen Voor Reiki?

Reiki lijkt mogelijk te mooi om waar te zijn: gewoon door handoplegging genezen en/ of je energie terug in evenwicht krijgen. Hoe werkt het dan? We leggen dit uit aan de hand van enkele voorbeelden van mensen en dieren die baat hebben van Reiki.

 

 • Pijnpatiënten: het ongemak van chronische pijn vermindert door deze manuele therapie. De patiënt ontspant, voelt zich beter en kijkt positiever tegen het leven aan.
 • Geen fut en moe zonder duidelijke oorzaak: Reiki verbetert onze energiebalans. Zo voelen chronisch vermoeide mensen zich beter en voelen zij zich beter gemotiveerd.
 • Angststoornissen: patiënten die last hebben van angsten voelen zich na een behandeling kalmer en serener. De doorgegeven energie helpt om een teveel aan prikkels weg te nemen. Zo komt de angstige persoon meer tot zichzelf.
 • Depressie: wie geen energie heeft en qua gevoelens niet in evenwicht is kan geholpen worden door Reiki. Reiki helpt door je te oefenen op emotioneel gebied. Hierdoor krijgt de mens zijn levenskracht terug.
 • Kanker en levensbedreigende aandoeningen: er bestaan geen wetenschappelijke studies die dit aantonen. Kankerpatiënten en andere chronisch zieken vinden evenwel hun levenskracht terug en voelen zich beter in hun vel na een Reikibehandeling.

Tips Rond Betrouwbare Reikibeoefenaars

Laat je enkel behandelen door mensen die twee of meer Reikigraden behaald hebben. Probeer ook te achterhalen wie de master is die hen heeft ingewijd in deze alternatieve geneeswijze. Kies voor mensen die daarnaast een bijkomend erkend diploma hebben als hulpverlener in de sociale of medische sector. Je moet er zeker van zijn dat deze therapievorm ernstig wordt beoefend. Alleen zo krijg je kwaliteit en word je er beter van.

 

Het maakt niet uit wat je religie is, maar je moet geloven in de kracht van Reiki-therapie. Voor velen is deze energie ongrijpbaar en onzichtbaar. Daardoor zijn er mensen die zich afvragen of deze manier van helen wel efficiënt is. Het is ten zeerste belangrijk dat je je openstelt om deze heilzame energie te ontvangen en dat je ervan uitgaat dat de beoefenaars van deze vorm van handoplegging het beste met je voorhebben.

Vertrouw er niet op dat Reiki alles voor je oplost. Onthou dat deze manieren van helen complementair is. Zo is het belangrijk dat je sowieso gezond leeft. Beweeg voldoende, eet gezond, zoek rust door meditatie en ga meer op zoek naar jezelf. Zelfkennis is de sleutel naar meer wijsheid.

 

Reiki kun je toepassen bij iedere aandoening of ziekte. Zowel fysieke als mentale klachten kunnen door deze behandeling verlichten. Verder kun je ook voedsel en drankjes verrijken door er Reiki aan toe te voegen. Je kunt dit doen door middel van handoplegging of door middel van de Reikisymbolen. De energie komt altijd aan. Verder kun je de weg die de energie aflegt gericht sturen. Ook Reiki sturen op afstand behoort tot de mogelijkheden. Afstand of tijd spelen hierbij geen rol.

Een Reiki therapie reserveren?

Heb Je Een Vraag? Een Afspraak Reserveren? Via Whatsapp, SMS, Instagram of E-mail staat Mali je graag te woord.

Uitgangspunten om Reiki toe te passen.

De uitgangspunten om Reiki toe te passen werden opgesteld door de ontdekker, Mikao Usui.

Gedurende een Reikisessie legt de Reiki-beoefenaar zijn handen op de delen van het lichaam van de patiënt. Dit gebeurt op de plaatsen die het meest nood hebben aan energie. De heler legt hierbij de focus op de zeven belangrijkste chakra’s van de mens.

 

Chakra’s zijn energiepunten op ons lichaam. In de praktijk nemen ze energie op en wisselen ze de energieën uit die nodig zijn om ons lichaam als geheel te laten functioneren. Dit gebeurt op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel gebied.

 

De Reiki-energie vloeit door heel ons lichaam. Op die manier verdwijnen blokkades, pijn en ziekte. Zo kunnen we ons natuurlijk evenwicht terug bereiken.

 

Van Reiki genieten houdt geen gevaar in. Er zijn geen bijwerkingen en het kan nooit de effecten van een bestaande behandeling tegenwerken. Reiki kan toegepast worden op medicijnen. De werking ervan wordt op die manier geoptimaliseerd en bijwerkingen verminderen zelfs.

 

Een Reikibehandeling duurt gemiddeld een uur. De patiënt ligt gedurende de sessie op een massagetafel of een matras. Je hoeft je niet uit te kleden. Wel is het belangrijk om brillen, gsm’s en metalen voorwerpen zoals sleutels en ringen even te verwijderen. Reikibehandelingen bestaan meestal uit minstens vier beurten. Dit aantal is nodig om Reiki op een efficiënte manier in het lichaam op te nemen. Een eenmalige behandeling heeft op zich weinig nut, tenzij als kennismaking. Reiki kan emoties losmaken en het is daarbij belangrijk dat de therapeut hiermee aan de gang gaat om een definitief resultaat te krijgen. Wie voor Reiki kiest, kiest voor een therapie die op lange termijn kan helpen om tal van aandoeningen te genezen. Hou er wel rekening mee dat deze geneeswijze altijd als aanvulling is bedoeld. De sessies kunnen nooit de conventionele geneeskunde vervangen.

Ontspanningsmoment

Reiki werkt sowieso ontspannend. Dit voelen de meeste patiënten al na de eerste sessie. Ze voelen zich rustiger en ook in het algemeen beter. Energieën die eerder geblokkeerd waren, kunnen nu vrij stromen. De chakra’s (energieknopen in het lichaam)  doen hierdoor beter hun werk. Tegelijk zorgt een behandeling ervoor dat zelfs specifieke aandoeningen verbeteren bij alle patiënten. Reiki werkt op een gepersonaliseerde manier. Het is een vorm van universele energie die overgaat in liefde.

Dagelijks Reiki

Doorheen de jaren is de manier waarop mensen hun leven leiden veranderd. Het is niet langer mogelijk dat een ouder thuisblijft om voor de kinderen te zorgen en dat de andere uit werken gaat. Tegelijk heeft de technologie steeds meer zijn intrede gedaan in onze huishoudens. We willen altijd op de hoogte zijn van alles en het beste van het beste hebben!

 

Zo krijgen we het ongelooflijk druk. De druk die we voelen eindigt niet wanneer we naar huis gaan. Dan volgen nog huishoudelijke taken, hobby’s, avondschool, sporten, bijscholing en het volgen van allerlei media. Geen wonder dat je overprikkeld raakt en dat je gezondheid eronder leidt. We houden ons met zijn allen steeds minder bezig met onze gezondheid. Wie zich met Reiki bezighoudt of deze geneeswijze beoefent, vindt dat mensen die bewust kiezen voor deze vorm van healing meer oog hebben voor zichzelf en voor andere mensen. Zo worden ze creatiever, kunnen ze zichzelf beter beheersen en kunnen ze beter het drukke moderne leven aan. Reiki geeft je de mogelijkheid om je dagelijkse beslommeringen van je af te zetten en te werken aan je innerlijke kant in plaats van aan je uiterlijk. Zo krijg je een gezond lichaam en krijg je meer positieve resultaten. Je immuunsysteem is sterker. Je lichaam is in staat om aan zelfregulatie te doen. Je begrijpt je eigen emoties beter. Negatieve emoties zoals paniek, uitbarstingen, stress, droefheid en verdriet verminderen!

 

In deze tijd is het belangrijk om aan de negativiteit van het leven te ontsnappen of er tenminste op een positieve manier mee om te gaan. Reiki is dé manier om terug energie te krijgen!

Unieke Ervaring

Enkel Op Afspraak

Waarom Villa Mali?

img
Locatie
3530 Houthalen-Helchteren
img
Stuur Een Mail
info@villa-mali.be
img
Reserveer Je afspraak via Whatsapp of SMS
Tel: +32 483 154 267

Neem Contact Op

  Nothing Found.

  Apologies, but no results were found for the requested archive.

  Aromatherapie

  Aromatherapie

  Duurtijd : 1 uur 15 min

  €75.00

  Ontdek Meer
  Herbal hot compress massage

  Herbal hot compress massage

  Duurtijd : 1 uur 30 min

  €90.00

  Ontdek Meer
  Hot stone massage

  Hot stone massage

  Duurtijd : 1 uur 30 min

  €90.00

  Ontdek Meer
  Lichaamsmassage

  Lichaamsmassage

  Duurtijd : 1 uur

  €65.00

  Ontdek Meer

  Villa Mali (2)

  Neem Contact Op

  Jouw Locatie Voor Totale Ontspanning

  nl_BEDutch