Aromatherapie-massage

Speciale Massagebehandeling

Verjong je geest en ziel

KRACHTIGE ETHERISCHE OLIËN

Aromatherapie bestaat al langer dan vandaag. In combinatie met massage krijg je een unieke, geurige behandeling. Zo wordt het evenwicht tussen je lichaam, je ziel en je geest op een natuurlijke manier bevorderd.  Het geheim zit in de combinatie van 2 technieken: aanraken en geuren. Dit is het beste van twee werelden!

Aromatherapie massage

Een aramotherapie massage reserveren?

Heb Je Een Vraag? Een Massage Reserveren? Via Whatsapp, SMS, Instagram of E-mail staat Mali je graag te woord.

Wat is aromatherapie?

Aromatherapie behoort tot de natuurlijke alternatieve geneeswijzen. Bij deze vorm van helen gebruikt de therapeut etherische oliën om het innerlijk evenwicht van ons lichaam te herstellen. Elke etherische olie heeft haar specifieke werking. Zo kunnen lichamelijke, geestelijke en emotionele klachten door middel van verschillende oliën verholpen worden.

 

Er bestaat een directe verbinding tussen onze neusgaten en het limbisch systeem in onze hersenen. Dit systeem ligt tussen de hersenstam en de hersenschors. Het is het emotionele hart van de menselijke hersenen. Dit gebied regelt onze emoties en heeft verder invloed op het zenuwstelsel en de hormonale werking. Etherische oliën stimuleren de reukcellen die op hun beurt zorgt dat het limbisch systeem getriggerd wordt. Van daaruit kunnen ook ons hartritme, bloeddruk, de bloedsomloop, ons immuunsysteem, onze ademhaling, metabolisme, geheugen en stressgehalte gereguleerd worden.

Essentiële oliën

De essentiële oliën die we kennen in de aromatherapie zijn afkomstig van planten, wortels, bloemen, zaden, kruiden, harsen en hout. Elke olie heeft een specifieke heilzame werking. Afhankelijk van de gewenste behandeling wordt een andere olie gekozen. Oliën kunnen zowel kalmerend op juist opwekkend werken. Voorbeelden van kalmerende olie zijn: kamille, lavendel, geranium, ceder, kruidnagel, gember, jasmijn en sandelhout. Voorbeelden van opwekkende olie zijn: sinaasappel, roos, salie, ylang ylang, rozemarijn, basilicum, bergamot, koriander, eucalyptus, pepermunt en tijm. Andere olie zal dan weer ontgiften. Voorbeelden hiervan zijn: rozemarijn, eucalyptus en den. Behalve gunstig voor de luchtwegen, kunnen etherische oliën ook ontstekingsremmend, angstverminderend, antiviraal, schimmelwerend en antibacterieel werken.

Genieten van geuren tijdens massage

Door aromatherapie met massage met elkaar te combineren, krijg je een buitengewone wellness behandeling. Je voelt je hier onmiddellijk vrolijker van als je je slecht voelde. Wie pijnklachten heeft, voelt direct dat de pijn vermindert. Ook andere klachten verdwijnen na het ondergaan van deze behandeling.

 

Om het gewenste resultaat te krijgen is het belangrijk dat je hier de juiste olie voor kiest. Bij aromatherapie-massage is dit absoluut cruciaal. Anders krijg je niet het gewenste resultaat. Verschillende soorten olie kunnen met elkaar worden gecombineerd, maar je moet weten wat je doet! Normaal gesproken bevatten zulke combinaties tot maximaal vijf verschillende etherische oliën. Deze mengeling wordt dan gedurende de massage gebruikt.

Hoe aromatherapie en massage combineren?

Er bestaan twee methodes om aromatherapie met massage te combineren. In de eerste plaats kan dit door de geuren of de geurcombinatie te verspreiden in de lucht. Terwijl je gemasseerd wordt, branden er dan kaarsen en wierook met de gekozen geuren. Ook is het mogelijk om deze methode te gebruiken door de olie op te warmen door er een theelichtje onder te zetten of door een verstuiver te gebruiken. Dat is één manier om de geuren te laten opvangen door ons limbisch systeem.

 

De tweede manier om gebruik te maken van geurtjes is door tijdens de massage massageolie te verrijken met etherische oliën. In plaats van massageolie mag ook lotion of crème worden gebruikt. Zo wordt de etherische olie rechtstreeks in contact gebracht met het lichaam. Op deze manier kunnen de heilzame stoffen rechtstreeks via de huid worden opgenomen, maar natuurlijk ook door onze neus. Het maakt niet uit op welke manier de oliën ons lichaam binnendringen, maar het is wel belangrijk dat de werkzame bestanddelen in onze bloedsomloop terechtkomen.

Positieve effecten

De positieve effecten van een aromatherapie-massage zijn afhankelijk van je symptomen en wat je wilt bereiken door je te laten masseren. Daarom is kiezen van de juiste essentiële oliën vitaal. Aromatherapie-massage wordt veel gebruikt als relaxatie of om je energie terug in balans te krijgen. Daarnaast werkt aromatherapie-massage heel goed om slapeloosheid te verdrijven. Ook wie vaak last heeft van hoofdpijn of migraine, extreme stress, angstaanvallen, een slechte rug, pijnlijke spieren, een verstoord metabolisme of van PMS heeft baat bij deze massage.

Door het toepassen van massage in combinatie met aromatherapie, genieten we van een heilzaam dubbel effect. De kracht van de aanraking wordt versterkt door de werking van de etherische oliën.

Massage gaat veel verder dan gewone manipulatie van weefsel en spieren. Tijdens het masseren ontstaat een zekere band tussen de therapeut en de patiënt. De handen zijn hierbij heel cruciaal. Door de gevoeligheid van de handen van wie de massage geeft, zijn ze namelijk uitstekende receptoren.

 

Door de handen als receptoren te gebruiken tijdens een behandeling kan een massagetherapeut als het ware een innerlijk plan ontdekken van het lichaam van de persoon die gemasseerd wordt. Zo ontdekt de behandelaar bijvoorbeeld spanningen, pijnlijke en gevoelige punten. Soms kunnen deze zelfs verborgen zijn en nog niet aan de oppervlakte komen. Ieder lichaam is wat die pijnpuntjes betreft anders.

 

Tijdens een massage fungeren de handen als kanalen voor de heilzame energie. Zo kan een patiënt genezen op verschillende niveaus. Dit kan op lichamelijk, psychisch en emotioneel niveau. Hierdoor ontstaat een betere energietoevoer naar lichaamsweefsels, gaan opgezwollen spieren terug slinken, worden gifstoffen afgedreven en verdwijnt lokale pijn.

 

Door aan massage etherische oliën toe te voegen, worden deze effecten nog geraffineerder. De oliën stellen de behandelaar in staat om zich helemaal voor te bereiden op de behoeften van de patiënt.

 

De biofysische eigenschappen van etherische oliën zorgen ervoor dat ze het fysiek welzijn van iemand verhogen. Deze positieve eigenschappen werken ook bevorderlijk op onze emoties en onze energie. Deze oliën zijn dus veelzijdig en kunnen voor diverse doelen worden ingezet. Etherische of essentiële oliën worden trouwens ook gebruikt in combinatie met andere alternatieve geneeswijzen.

 

Het maakt niet uit op welk gebied essentiële oliën inwerken. Dit kan zoals gezegd op fysiek, emotioneel en energetisch vlak zijn. Het is wel zo fijn om te weten dat bij positieve effecten op een van de gebieden het andere vlak mee versterkt wordt. Dit fenomeen noemen we synergie. Deze synergie vinden we ook terug in het totale resultaat.  Dat is meteen de reden waarom de olie in combinatie wordt gebruikt om de efficiëntie van massage te vergroten.

 

Gebruik van etherische olie

Het is belangrijk om weten dat je etherische, essentiële olie nooit direct puur op de huid gebruikt mag worden. De olie moet aangelengd worden met plantaardige olie. Dit kan bijvoorbeeld met druivenpitolie, amandelolie, tarwekiemen of sesam.

Een goede deugddoende massage kan wonderen doen om lichamelijke kwalen als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen. Soms is het ook gewoon relaxerend om je te laten masseren na een drukke dag.

 

 

Met de combinatie van traditionele massage en de aromatherapie, die duizenden jaren oud is, kunnen we niet alleen ontspannen, maar ook het centrale zenuwstelsel stimuleren. Aromatherapie is dan wel een heel oude techniek, maar het grote publiek kent de helende kracht van geuren nog maar relatief kort. Je kunt zelfs nog meer therapieën met elkaar combineren!

Therapeutische massage met aromatherapie (etherische oliën) en Reiki

Dit is een voorbeeld van drie heilzame alternatieve methodes die elkaar versterken en zo nog beter worden. Wat goed was, werd nog beter. De therapeutische massage zorgt voor ontspanning op mentaal en lichamelijk vlak. Door toevoeging van aromatherapie krijg je de helende kracht van de natuur mee die je in etherische olie vindt. Als je dit alles combineert met Reiki, wat je kunt beschouwen als het doorgeven van energetische golven, kunnen patiënten een soort van meditatie ervaren die leidt tot diepe ontspanning.  Deze drie technieken zorgen er samen voor dat de hartslag van wie behandeld wordt het rustpunt bereikt. Hierdoor ga je ook langzamer ademhalen.

 

Reiki-energie leidt altijd tot een vorm van genezing, ongeacht de kwaal of wat je dwarszit. Dit kan de dagelijkse drukte zijn, stress of een vorm van angst of het herstellen van je hormonaal evenwicht. MRT (Muscle Restore Therapy) Massage met aromatherapie en Reiki leidt in ieder geval tot een kalmer, rustiger en serener leven. Hou er wel rekening mee, dat je hiervoor ongeveer anderhalf uur uittrekt

Unieke Ervaring

Enkel Op Afspraak

Waarom Villa Mali?

img
Locatie
Ganzenstraat, 3530 Houthalen-Helchteren
img
Stuur Een Mail
info@villa-mali.be
img
Reserveer Je afspraak
Tel: +32 483 154 267

Neem Contact Op

  Reiki

  Reiki

  Duurtijd : 1 uur

  €50.00

  Ontdek Meer
  Aromatherapie

  Aromatherapie

  Duurtijd : 1 uur 15 min

  €75.00

  Ontdek Meer
  Herbal hot compress massage

  Herbal hot compress massage

  Duurtijd : 1 uur 30 min

  €90.00

  Ontdek Meer
  Hot stone massage

  Hot stone massage

  Duurtijd : 1 uur 30 min

  €90.00

  Ontdek Meer
  Lichaamsmassage

  Lichaamsmassage

  Duurtijd : 1 uur

  €65.00

  Ontdek Meer

  Villa Mali (2)

  Neem Contact Op

  Jouw Locatie Voor Totale Ontspanning

  nl_BEDutch